ورود و عضویت
0
سبد خرید شما خالی است
ساختار سیستم DCS در پست فشار قوی برق

دانلود جزوه ساختار سیستم DCS در پست فشار قوی برق

مشاهده پیش نمایش
ریال490,000
120فروش موفق
محصول مورد تایید است
محصول ویژه است
محصول دارای هدیه می باشد
امتیاز محصول
120 فروش 120 دانشجو
اولین نفر باشید که رأی میدهید

در این جزوه مختصر به بررسی DCS در پست فشار قوی برق خواهیم پرداخت. با توجه به گران بودن تجهیزات در پست های فشار قوی ، وجود سیستم های کمکی مانند کنترل ، نظارت و حفاظت در این پست ها ضروری می باشد. علاوه بر این با توجه به این که پست های فشار قوی گره های شبکه قدرت هستند، عملکرد صحیح تجهیزات هر پست فشار قوی تاثیر عمده ای بر عملکرد کل شبکه دارد. لذا انجام حفاظت یا نظارت و کنترل دقیق تجهیزات در پست ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

به مجموعه ای از تجهیزات که عملکردهای حفاظت ، کنترل و نظارت را در پست ها انجام می دهند، تجهیزات ثانویه اطلاق می شود. از نظر سیستم ثانویه (سیستم کنترل ) می توان پست های فشار قوی را به دو دسته با کنترل مرسوم و با کنترل اتوماسیون تقسیم کرد.

در نوع اول ، تجهیزات فشار قوی که در محوطه پست قرار دارند را بوسیله کابل از محوطه به اتاق کنترل متصل می کنند. در اتاق کنترل تجهیزات حفاظت ، نظارت وکنترل  در تابلوهایی نصب شده اند و اطلاعات پس از ورود به اتاق کنترل ، وارد این تابلوها می شوند. شمای کلی پست و تجهیزات بصورت دیاگرام تک خطی بر روی تابلوهای کنترل پیاده سازی می شوند. در این سیستم  بسیاری از تجهیزات ( مانند رله های کمکی ) از نوع الکترومکانیکی و یا الکترونیکی هستند. عملکردهای حفاظت و کنترل تقریباً به صورت مستقل و مجزا پیاده سازی شده وارتباط آنها با سیم کشی برقرار می شود.

در سیستم های نوع دوم ، از تجهیزات دیجیتال برای پردازش و از شبکه های مخابراتی دیجیتال برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. اطلاعات تجهیزات کنترل ، حفاظت و نظارت از نوع دیجیتال هستند. ارتباط اپراتور با سیستم به جای تابلوهای کنترل بوسیله یک یا چند کامپیوتر برقرار شده و برای پیاده سازی اینترلاک بین تجهزات به جای رله های کمکی از نرم افزار استفاده می شود.

در یک سیستم اتوماسیون پست، توابع حفاظت ، کنترل و نظارت با بهره گیری از تکنولوژی ریز پردازنده ها ونیز شبکه های مخابراتی برای انتقال اطلاعات دیجیتال ، اجرا می شوند.

پیش از توصیف ساختار یک سیستم اتوماسیون پست ، ابتدا به بررسی اجمالی عملکرد سیستم کنترل مرسوم که در نحوه شکل گیری ساختار سیستم اتوماسیون پست نقش اساسی دارد، می پردازیم. در خصوص ورود تکنولوژی کنترل دیجیتال به پست های فشار قوی لازم است دو مسئله مهم زیر مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. مساله اول ، نیازمندیهای اساسی و اولیه سیستم مرسوم کنترل در پست های فشار قوی و شبکه های قدرت ، و مساله دوم قابلیت ها وامکانات سیستم های دیجیتال می باشد.

در سیستم های مرسوم کنترل ، برای انتقال اطلاعات از خروجی های دو وضعیتی و رله های کمکی استفاده می شود به همین دلیل اطلاعات از سوئیچگیر تا بالادست ( اتاق کنترل ) بسختی منتقل می گردد. همچنین نمایش اطلاعات برای اپراتور به فضا و تجهیزات نسبتاً زیادی نیاز دارد که بطور نمونه می توان به اطلاعات مربوط به آلارم ها ( هشدار ها ) ومقادیر اندازه گیری روی تابلوهای کنترل اشاره کرد. از سوی دیگر این روش انتقال اطلاعات نیازمند حجم بالایی از مصرف کابل می باشد. در این سیستم ها برای هر عملکرد کنترلی یا نظارتی یک واحد مستقل مورد نیاز است که بطور نمونه می توان به واحدهای ثبات خطا و وقایع ، واحد آلارم یا واحدهای اندازه گیری اشاره کرد. کثرت تجهیزات استفاده شده و بالابردن حجم کابل کشی و سیم رله کمکی مشکلات زیادی را بدنبال دارد.

در سیستم های با کنترل دیجیتال به جای استفاده از تجهیزات الکترونیکی و الکترومکانیکی و تابلوهای مختلف ، از نرم افزار پیاده سازی شده استفاده می شود و به همین دلیل استفاده از نرم افزار ، پایه و اساس یک سیستم اتوماسیون جهت انتقال و پردازش اطلاعات می باشد.

برای بررسی  صحیح ساختار کلی اتوماسیون بهتر است که بر مبنای مسیر انتقال و پردازش اطلاعات و سطوح کنترلی شکل گرفته در این سیستم و چگونگی پیاده سازی عملکردهای مختلف یک سیستم مرسوم را مورد بررسی قرار داد. بطور کلی با توجه به مسیر انتقال اطلاعات و پیاده سازی تجهیزات پردازشگر ، یک سیستم کنترل دیجیتال پست یا DCS در پست فشار قوی برق به چهار سطح کلی تقسیم می شود :

سطح عملکرد Process level
سطح بی Bay level
سطح ایستگاه Station level
سطح شبکه Network Level

جهت مطالعه جزوه مختصر و مفید ساختار سیستم DCS در پست فشار قوی برق می توانید فایل این گزارش را از وب سایت کاربلدها دانلود کنید.

نام جزوه: ساختار سیستم DCS در پست فشار قوی برق

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 25 صفحه

512

همواره به یاد داشته باشید مجموعه مهندسین وب سایت کاربلدها در هر زمان در کنار شما هستند. اگر سوال یا مشکلی داشتید برای ما پیغام بفرستید تا با شما تماس بگیریم.

چنانچه نیاز به آموزش و یا انجام محاسبات یا اجرای پروژه داشته باشید می توانید از خدمات مجموعه ما با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت برخوردار شوید.

ما از صمیم قلب معتقدیم که “به عمل کار برآید به سخنرانی نیست!” ما را در عمل محک بزنید.

به امید دیدار.

کاربلدها وبسایت تخصصی مهندسی برق

karbaladha@gmail.com


توجه: برای دریافت آموزش های تصویری رایگان و تخصصی برق که توسط مجموعه کاربلدها تهیه می شوند حتما اینستاگرام و تلگرام و آپارات کاربلدها را دنبال کنید. این آموزشها بسیار مفید و باارزش هستند. موفق باشید.

لینک اینستاگرام کاربلدها:

https://www.instagram.com/kar_balad_ha

لینک تلگرام کاربلدها:

https://t.me/kar_balad_ha

لینک آپارات کاربلدها:

https://www.aparat.com/karbaladha


 

ممکن است نقشه های زیر برایتان کاربردی باشند. حتما از نقشه های زیر نیز بازدید فرمایید:

  1. نقشه تک خطی تابلو بانک خازنی فشار ضعیف
  2. تک خطی پست پاساژ
  3. پست پاساژ چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
  4. نقشه های اسکماتیک سوییچگیر ۲۰ کیلوولت (پست پاساژ)
  5. نقشه های بی نظیر (motor control center (MCC
  6. نقشه تک خطی پست ۲۰ کیلوولت داخلی
  7. نقشه تابلو توزیع اصلی برق همراه سیستم ATS جهت تغذیه از اضطراری
  8. نقشه تک خطی تابلو برق سمت فشار ضعیف یک پست توزیع
  9. نقشه تک خطی  تابلو زیر ترانس هوایی ۲۰ کیلوولت
  10. نقشه های تابلو توزیع برق یک ایستگاه پمپاژ آب
  11. نقشه های نصب تجهیزات الکتریکال یک پلنت صنعتی

 

برترین موزیک های روز جهان با ترجمه فارسی و دانلود رایگان

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دانلود جزوه ساختار سیستم DCS در پست فشار قوی برق”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات مرتبط با این محصول

بازرسی تجهیزات برقی

روش های تست و تعمیرات و نگهداری و بازرسی تجهیزات برقی

در گزارشی که پیش رو دارید به مقوله بازرسی تجهیزات برقی همچنین تست و عیب یابی و نهایتا تعمیرات و […]

142 فروش ریال590,000
کلیدهای فشار قوی

کلیدهای فشار قوی

مهندسین عزیز برق ، کلیدهای فشار قوی ابزاری است که به ما کمک می کند دو سیستم را در زمانی […]

36 فروش ریال490,000
زمین لرزه در تأسیسات برقی

دانلود رایگان راهنماي زمین لرزه در تأسیسات برقی

هدف از “نشریه ارزیابی و بهسازی لرزه ای سامانه برق رسانی“، آگاهی از میزان ایمنی لرزه ای و سپس کاهش […]

157 فروش ریال0
مانور پست برق - کاربلدها - karbaladha

جزوه مانور در شبکه های فشار قوی برق و دیسپاچینگ

در جزوه ای که پیش رو دارید اصول مانور در پست های فشار قوی برق مبتنی بر قواعد دیسپاچینگ بررسی […]

32 فروش ریال490,000